Søren i forklædet
Søren Gade – en mester i forklæde… De fleste kender ham nok fra tv-skærmen. Med det glade ansigt og det store smil. I jakkesættet, den hvide skjorte og slips. Som Danmarks forsvarsminister gennem seks år. Som enkemanden, der engagerer sig i Kræftens Bekæmpelse, da hustruen Helle dør i 2008. Som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer. Som nordjysk folketingspolitiker – og med 30.000 personlige stemmer ved sidste folketingsvalg den, der fik flest stemmer i hele Nordjylland. Og nu som nordjysk kandidat til sommerens valg til Europa-parlamentet.
Men Søren Gade er meget mere end det. Som far og menneske trives han bedst i gummistøvler og i forklædet. Som jæger og som ivrig amatør-kok, der elsker at forberede mad med andre
Hvad er din passion?
Noget af det, der først falder mig ind, er jagt og madlavning.
Sjov fakta omkring din passion?
Lærte faktisk både at lave mad og gå på jagt (som klapper) da jeg var omkring 8 år.
Hvorfor er det din passion?
Mad er først og fremmest fællesskab. Jeg elsker at lave mad sammen med andre, fordi vi skaber noget, som vi efterfølgende kan nyde sammen. Mange af de bedste samtaler med familie og venner er over en god middag med god vin. Når man sidder ved middagsbordet opstår der et nærvær og et fokus, som jeg tror, er rigtigt sundt i en travl verden. Jeg begyndte at interesse mig for madlavning da min mor blev alene, og det blev en af mine pligter. Jagt er en passion som startede, da jeg som dreng var med vores nabo Peter Boldsen som klapper i Husby Klit plantage. Der star- tede min passion for jagt og naturoplevelser.
Hvad er det bedste ved din passion?
Jeg elsker at lave mad i min fritid, fordi jeg kobler af ved det. Jeg kan godt lide at handle ind. Når jeg laver mad, kan jeg også give andre en god oplevelse og dermed forkæle dem lidt, og det bliver jeg også glad af. Der er en generøsitet i et godt måltid. Noget af det, jeg holder rigtigt meget af ved Danmark er, at årstiderne skifter og dermed også sæsonens råvarer. Det er dejligt at få en julefrokost med det hele, eksempelvis stenbiderrogn som startskud på foråret og fjordrejer og nye kartofler om sommeren. Jagt som passion har det i sig, at det kan være meget socialt, og så bruger jeg selvfølgelig også vildt som råvare i min madlavning.
Hvad er det værste ved det?
Man kan jo med et glimt i øjet sige, at man jo hurtigt kan se, hvis man er glad for mad. Jagt at det tager meget tid, men det gør jo ikke noget, når man kan lide det.
Hvor mange timer om ugen bruger du på din passion?
Det er meget forskelligt. Gerne så meget tid som muligt. Jeg kan generelt rigtig godt lide at have gæster i weekenderne, og så bruger jeg en del tid på det, ligesom jagt fylder rigtig mange af mine weekender i efteråret.
Er det en passion for alle?
Det er jo ikke alle, der interesserer sig for de store gastronomiske udfoldelser. Som alt andet er det smag og behag. Men jeg tror, de fleste holder af at nyde et godt måltid med dem, de holder af. Mad er ikke bare at lave det; det er årsagen til, at man laver det, nemlig fællesskab, hygge, livskvalitet og dermed også livsglæde. Jagt tror jeg man skal have i blodet. Det kan ikke bare læres som madlavning. Derfor kan man alligevel godt nyde udkommet af jagten, og i stedet gå en tur i vores smukke og unikke natur.
[one_third padding=”0 5px 0 5px”][/one_third][two_third_last padding=”0 5px 0 5px”]
Fakta
Søren Gade
ALDER 56
JOB Medlem af Folketinget for Venstre og kandidat til Europa-Parlamentet 2019
CIVILSTATUS Enkemand
BØRN To piger, Ida og Mette[/two_third_last]