Skip to main content
Madglæde | Laura Sahl
14. maj 2018

Lækre salater til grillsæsonen

Sommervejret er over os. Det betyder grill-aftener i haven og dejlige sommeraftener i det fri. Jeg holdte selv grill-aften med nogle venner, og der lavede jeg disse skønne salater. Dertil grillede vi noget lækkert kød, det smagte fantastisk sammen! Disse salater er nemme, lækre og de smager af sol og sommer! Jeg glæder mig til flere dejlige sommeraftener. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg laver disse salater!

God fornøjelse.

[one_half padding=”20px 20px 20px 20px”]

Broccolisalat

1 helt broccoli
1 dl græskarkerner
1 dl rosiner
1 rødløg
1 pakke bacontern
3 dl creme fraiche
2 dl mayonnaise
1 tsk sennepskorn
1 tsk hvidvinseddike
Salt og peber
[/one_half][one_half_last padding=”20px 20px 20px 20px”]

Sådan gør du

Start med at stege bacontern sprødt, stil det derefter til side på et stykke køkkenrulle. Lav nu dressingen. Bland creme fraiche med Mayo, sennepskorn, hvidvinseddike, og smag til med salt og peber. Skær derefter stilken af broccolien og skær dem i mundrette stykker. Hak rødløg i tern. Bland nu broccoli, rødløg, rosiner, græskarkerner og bacon med dressingen. Stil den på køl, gerne en times tid.
[/one_half_last]


[one_half padding=”20px 20px 20px 20px”]

Spidskålssalat

1 spidskål
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk honning
Peber
1/2 pakke blok fetaost (den store blok, som kan købes i de fleste supermarkeder)
Pinjekerner
Dild
[/one_half][one_half_last padding=”20px 20px 20px 20px”]

Sådan gør du

Skær spidskålen over, og snit den fint i tynde stimler. Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Rør fetaost med olie, honning, citronsaft og lidt peber sammen i en skål, til det har en cremet konsistens. Bland hvidkål i cremen, lige inden servering og drys med hakket dild og pinjekerner.
[/one_half_last]


[one_half padding=”20px 20px 20px 20px”]

Scoresalat

1 kasse små kartofler
2 peberfrugter
2 rødløg
1 dl olivenolie
1/2 pakke blok fetaost
1/2 glas oliven
Salt og peber
Persille
[/one_half][one_half_last padding=”20px 20px 20px 20px”]

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180C varmluft. Skyl kartofler og skær dem i halve. Skær rødløg og peberfrugter i tynde strimler. Bland kartofler, peberfrugter og rødløg i et ildfast fad og hæld olie, salt og peber over. Bag det i ovnen i 45-50 minutter. Når det er færdigt drysset det fetaost, oliven og hakket persille over.
[/one_half_last]


Nyeste artikler

Under den kolde krig har Danmark været mere udsat, end man måske har lyst til at tænke på. Vores lille nation havde en strategisk position, der g…
Mens melankolien er tydelig i Tommas Jørgensens malerier, så er der altid et glimt af humor. På samme måde virker han selv som en alvorlig mand ved…

APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev