Lækre salater til grillsæsonen
Sommervejret er over os. Det betyder grill-aftener i haven og dejlige sommeraftener i det fri. Jeg holdte selv grill-aften med nogle venner, og der lavede jeg disse skønne salater. Dertil grillede vi noget lækkert kød, det smagte fantastisk sammen! Disse salater er nemme, lækre og de smager af sol og sommer! Jeg glæder mig til flere dejlige sommeraftener. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg laver disse salater!
God fornøjelse.
[one_half padding=”20px 20px 20px 20px”]
Broccolisalat
1 helt broccoli
1 dl græskarkerner
1 dl rosiner
1 rødløg
1 pakke bacontern
3 dl creme fraiche
2 dl mayonnaise
1 tsk sennepskorn
1 tsk hvidvinseddike
Salt og peber
[/one_half][one_half_last padding=”20px 20px 20px 20px”]
Sådan gør du
Start med at stege bacontern sprødt, stil det derefter til side på et stykke køkkenrulle. Lav nu dressingen. Bland creme fraiche med Mayo, sennepskorn, hvidvinseddike, og smag til med salt og peber. Skær derefter stilken af broccolien og skær dem i mundrette stykker. Hak rødløg i tern. Bland nu broccoli, rødløg, rosiner, græskarkerner og bacon med dressingen. Stil den på køl, gerne en times tid.
[/one_half_last]
[one_half padding=”20px 20px 20px 20px”]
Spidskålssalat
1 spidskål
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk honning
Peber
1/2 pakke blok fetaost (den store blok, som kan købes i de fleste supermarkeder)
Pinjekerner
Dild
[/one_half][one_half_last padding=”20px 20px 20px 20px”]
Sådan gør du
Skær spidskålen over, og snit den fint i tynde stimler. Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Rør fetaost med olie, honning, citronsaft og lidt peber sammen i en skål, til det har en cremet konsistens. Bland hvidkål i cremen, lige inden servering og drys med hakket dild og pinjekerner.
[/one_half_last]
[one_half padding=”20px 20px 20px 20px”]
Scoresalat
1 kasse små kartofler
2 peberfrugter
2 rødløg
1 dl olivenolie
1/2 pakke blok fetaost
1/2 glas oliven
Salt og peber
Persille
[/one_half][one_half_last padding=”20px 20px 20px 20px”]
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180C varmluft. Skyl kartofler og skær dem i halve. Skær rødløg og peberfrugter i tynde strimler. Bland kartofler, peberfrugter og rødløg i et ildfast fad og hæld olie, salt og peber over. Bag det i ovnen i 45-50 minutter. Når det er færdigt drysset det fetaost, oliven og hakket persille over.
[/one_half_last]