Skip to main content
Tekst & foto Laura Sahl
20. marts 2018

Rød karry ret med vietnamesiske kødboller

Jeg er lige kommet hjem fra en dejlig ferie i Vietnam. Det er simpelthen så koldt at komme tilbage til Danmark! Derfor tænkte jeg, det var passende med en vietnamesisk inspireret ret, der kan give lidt varme til denne kolde tid. Jeg er vild med varme og smagsfulde retter i vinterperioden, jeg synes det giver et pift til de vores hverdagsretter.

Denne ret jeg har valgt at lave, er fyldt med en masse smag, og det bedste ved det hele er, at man kan købe alle de nødvendige råvarer lige her i Aalborg! Tit synes jeg det kan være svært at finde alt hvad man skal bruge, men jeg har fundet en skøn forretning inde i Aalborg, der har alt hvad man skal bruge til vietnamesiske og thailandske retter. Butikken hedder Mekong Asian Market og ligger i Nørregade.

Som tilbehør til den røde karry ret, har jeg lavet morning glory stegt i hvidløg. Smagen af morning glory (også kaldet vandspinat) minder utroligt meget om spinat, der er bare et meget bedre bid i denne vietnamesiske grøntsag. De kan købes i ovennævnte forretning. Vi købte også tempura rejer derinde, hvilket er et skønt sprødt tilbehør til retten, eller som en god snack, hvis man får gæster på besøg. Vi serverede det hele sammen med kogte Jasmin ris og soya, en skøn ret, der fungere til hverdag, men bestemt også som gæstemad.

Her kommer opskriften.

Vietnamesiske kødboller:
1 pakke svinekød
1 æg
1 bundt basilikum
1 løg
2 fed hvidløg
1 chili (uden kerner)
1 spsk hvedemel
Salt og peber

Start med at bringe en stor gryde med vand i kog. Hak derefter løg, hvidløg, chili og basilikum og bland det hele sammen med svinekød, æg, mel, salt og peber. Form små kugler af farsen og kog dem derefter. Når kødboller flyder ovenpå vandet i gryden, fiskes de op. Stil dem derefter til side.

Rød karry ret:
1 pakke champignon
2 løg
1 broccoli
1 squash
2 dåser kokosmælk
2 spsk rød karrypasta (eller mere, hvis man ønsker retten stærkere)
Saften fra 1 lime
1 dl fiskesauce
8 Kaffir Limeblade (kan købes i ovennævnte forretning, de ligger på frost)
En lille håndfuld peanuts til pynt

Skær løg i både. Broccoli, squash og champignon skæres i mundrette stykker. Hæld olie i en gryde og steg champignon og løg. Når det er brunet af, tilføjes rød karrypasta, kokosmælk, fiskesauce, lime, squash, broccoli og keffir limeblade. Nu skal det stå og små simre i 15-30 minutter. Kødboller hældes i inden servering og peanuts drysses over retten.

Stegte morning glory
En hel pakke morning glory (kan købes i ovennævte forretning, de ligger på køl)
3 fed hvidløg
3 spsk olie

Steg hvidlig i olie. Skyl morning glory i kold vand og kom dem derefter på den varme pande. Steg dem til de er møre og server dem lune.


Nyeste artikler

Annonce
[Annonce for Helene Dahl Gottschalk] – Det er helt særligt at stå med bogen i hånden første gang, forklarer Helene Dahl Gottschalk med stolth…
Under den kolde krig har Danmark været mere udsat, end man måske har lyst til at tænke på. Vores lille nation havde en strategisk position, der g…
Mens melankolien er tydelig i Tommas Jørgensens malerier, så er der altid et glimt af humor. På samme måde virker han selv som en alvorlig mand ved…

Logo for APPETIZE Magasin
APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev