Skip to main content
11. oktober 2017

Noget, vi giver til hinanden

Aalborg Studenterrevy står klar med et nyt show 28. oktober til 4. november på Det Hem’lige Teater på Kjellerupsgade, denne gang med titlen Revy er noget, vi giver til hinanden. Studenterrevyen er den eneste af sin slags i Nordjylland og har siden første show i 1984 årligt slået dørene op for alle og enhver, der er i humør til revy.

Indholdet af de forskellige sketches har gennem tiden varieret fra den mere løsslupne, til tider absurde humor og over i scener, der tager udgangspunkt i de emner, der er oppe at vende i samfundsdebatten, fx ytringsfrihed og danskhed.

Bag revyen står en bestyrelse af frivillige, der alle har tilknytning enten til Aalborg Universitet eller University College Nordjylland (UCN). Årets ni revyister optræder frivilligt og er blevet udvalgt ved casting. Sammen med crewet af tekstforfattere bruger de aftenerne frem til første forestilling med at sidde i Studenterhuset på Gammeltorv og få styr på scenerne.

Der var mulighed for at overvære sådan en aften, hvor latteren går tværs over bordet, som den ene idé til en scene pitches efter den anden, og revyisterne træder ud på gulvet, træder ind i karaktererne, og prøver at spille dem.

Foto: Aalborg Studenterrevy – Louise Thisgaard Andersen

Modige karakterer skal improviseres frem
Aalborg Studenterrevy har forskellige instruktører årene imellem, der kommer udefra og får til opgave at lede revyisterne på rette spor. I år er instruktøren Wilma Walther-Hansen, som bl.a. er kendt fra improgruppen 3. Stop fra Gug, der optræder på Aalborg Teater.

Instruktøren til dette års forestilling er Wilma Walther-Hansen

Hun arbejder til daglig i UngAalborgs teaterafdeling, hvor hun instruerer børn og unge. At hun er improvisationskunstner skinner igennem ved den måde, hun instruerer revyen på.

– Jeg gør mig nogle tanker om, hvor jeg helt overordnet gerne vil hen med teksterne, hvad for et tema jeg gerne vil have i revyen, og om hvad jeg gerne vil have frem i teksterne, men jeg kan rigtig godt lide at lade skuespillerne improvisere deres karakterer frem og selv finde på, hvad de skal sige, fortæller hun.

Når der først er improvisation involveret, bliver to forestillinger aldrig ens.

– Der er scener, som ikke er skrevet ned og er ren improvisation, hvor de (revyisterne, red.) har nogle faste karakterer, og vi også har lagt fast, hvad der skal ske i løbet af scenen, men replikkerne vil helt sikkert være lidt forskellige fra aften til aften, og så er der scener, hvor det er helt fastlagt, siger hun.

Aalborg Studenterrevy trækker med dens unge revyister aldersgennemsnittet ned, når det kommer til revyer i Nordjylland samlet set. Revyen vil også på andre fronter skille sig ud fra de øvrige i det nordjyske landskab.

– Dels er det aspektet, at det har en grad af improvisation over sig, men det er også det, at vi går lidt over grænsen. Vi går lidt længere, end man ville gøre normalt, tror jeg. På den måde er nogle af teksterne modige, karaktererne er modige, og der er lidt kant, pointerer Wilma Walther-Hansen.

– Det er også det, jeg forsøger at fremhæve hele tiden; kanten. Kan vi gøre lidt mere? Hvor går grænsen, og kan vi lige gå over den nogle gange? Ikke nødvendigvis kun for at bryde grænsen, men måske netop for at rykke lidt ved genren, for det er jo en genre, som mange forbinder med den ældre generation, paillettøj i samme farver og jazz hands. Det vil vi gerne være med til at rykke ved, for jeg synes, at selve indholdet i revy – satire – kan rigtig meget.

Foto: Aalborg Studenterrevy – Louise Thisgaard Andersen

Rummet, vi skaber i verden
Studenterrevyens bestyrelse står for alt det praktiske i forbindelse med at arrangere og afholde revyen. Janne Munk, der læser til lærer, er formand for Aalborg Studenterrevys bestyrelse og har været aktiv i revyen, siden hun som student blev ”headhuntet” af nogle, hun boede på kollegie med, der selv var frivillige i revyen.

Titlen for årets show, Revy er noget, vi giver til hinanden, har været anvendt i markedsføring på revyens Facebook-side, og Janne Munk forklarer årsagen til, at man valgte netop den.

– Vi har et samfund, hvor vi interagerer med hinanden, og alting er noget, vi giver til hinanden. En kop kaffe er noget, vi giver til hinanden, og når jeg siger det, så sætter det nogle billeder i gang inde i dit hoved, fortæller hun.

– Men vi kan også sige, at had er noget, vi giver til hinanden, for det bliver også skabt mellem mennesker. ”Er noget vi giver til hinanden” er lidt med, at vi skal tænke over, hvordan vi er ved hinanden, og hvad for et rum vi sammen skaber i verden, for det opstår jo ikke bare; vi tager et aktivt valg om, hvad det er for en verden, vi lever i.

Revyen har altid anvendt improvisation til en vis grad for at nå mere eller mindre galant fra scene til scene. At det vil være mere fremtrædende i år, kan give revyisterne mulighed for at være medskabere af den enkelte forestilling.

White board med idéer

– Det er ikke bare dem (tekstforfatterne, red.), der har siddet og skrevet det, og så bliver det leveret af nogle skuespillere, men at skuespillerne virkelig får lov til at sætte deres aftryk, så det ligesom bliver deres forestilling og deres budskaber, der kommer frem, og det synes jeg helt sikkert, man kan mærke, fremhæver Janne Munk.

Hun har 12 år bag sig i studenterrevyen og har i den tid stiftet mange, nære bekendtskaber med de revyister mv., der har været med gennem tiden.

– Nogle af mine allerbedste venner har jeg mødt gennem revyen, og nogle af dem, som var med helt fra starten af, har jeg stadigvæk kontakt til. Så er der nogle, som er med mere sporadisk, men vi har haft den der fælles, særlige ting sammen – vi har lavet revy.

Foto: Aalborg Studenterrevy – Louise Thisgaard Andersen

Nyeste artikler

Under den kolde krig har Danmark været mere udsat, end man måske har lyst til at tænke på. Vores lille nation havde en strategisk position, der g…
Mens melankolien er tydelig i Tommas Jørgensens malerier, så er der altid et glimt af humor. På samme måde virker han selv som en alvorlig mand ved…

APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev