Skip to main content
29. maj 2018

Lækkert foccaciabrød

Her kommer min opskrift på foccaciabrød. Der er massere af smag i dette brød, og det er nemt og lave! Jeg brugte dette brød, som tilbehør til en pastaret, det fungerede perfekt dertil.

Foccacia-dej:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 500 g tipo 00 hvedemel

Fyld:

  • 6 fed hvidløg
  • 10 små tomater
  • Olivenolie
  • 6-10 kviste rosmarin
  • Salt

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i en skål med vand. Tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt mel lidt af gangen, (jeg kørte det på en røremaskine) Ælt dejen til den er glat (det tager omkring 5 minutter på røremaskine) Lad dejen hæve i 1 time.

Når dejen er hævet færdig, skal den i en bradepande med høj kant. Lad den hæve i 30 minutter. Prik derefter huller i dejen, ligesom når man laver brunsviger.

Hæld nu olivenolie over dejen og drys med salt. Pynt nu med rosmarin, tomater og hvidløg.

Bag brødet i en forvarmet ovn, på varmluft 220 grader. Brødet var færdigt efter 30 minutter.


Nyeste artikler

Vi søger 5 kvinder til en stylecoach-session, der ønsker at blive mere sikker i sin stil.   Fra Indre kerne til ydre udtryk Stylecoaching hand…

Logo for APPETIZE Magasin
APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev