Skip to main content
REKLAME I HIMMERLAND
6. december 2021

HimmerRiget: Bedst i Nordjylland

Annonce

Tilbage i maj 2021 slog himmerland dørene op til den nye gourmetrestaurant, og nu har HimmerRiget allerede høstet de første frugter af det hårde arbejde og vundet Den Danske Spiseguides konkurrence ”Bedst i Nordjylland – Value for Money”

På ganske få måneder har HimmerLand i den grad fået sig placeret på det gastronomiske landkort med den nye gourmetrestaurant, HimmerRiget. Navnet på restauranten er baseret på HimmerLands mangeårige kælenavn blandt personalet, og hele konceptet omkring en ny gourmetrestaurant ved Gatten er kommet for at blive.

Ganske stolte er restaurantchef Mette Andersen og sommelier Mathias Bang, når de fortæller, om da Den Danske Spiseguide lagde turen forbi den nordjyske perle ude ved Gatten for at finde vinderen af restaurantkonkurrencen ”Bedst i Nordjylland – Value for Money”.

Siden august 2021 har konkurrencens jury, bestående af redaktøren for Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, gourmetbogsforfatter Mads Stenstrup, vinhandler Nikolai Ronne og kokkefaglærer Claus Bauer, besøgt nogle af Nordjyllands bedste restauranter.

I finalen, der blev afholdt den 13. oktober 2021, stod HimmerRiget over for Restaurant Alimentum i Aalborg, hvor HimmerLands gourmetrestaurant endte med at løbe med sejren for den bedste gourmetoplevelse til kr. 1200,- alt inklusivt – altså den oplevelse med mest value for money.

– Det er superfedt, og især når man ser på de kollegaer i Nordjylland, vi har været oppe i mod. Det er et stort klap på skulderen til os alle. Det giver jo noget helt generelt til HimmerLand, som vi er superstolte af, siger Mathias Bang, der arbejder som sommelier i HimmerRiget og står med det daglige ansvar for service.

Solen skinner over HimmerRiget

HimmerRiget og Alimentum blev bedømt ud fra fire serveringer fra hvert hold som bestod af en snack, en grøn ret, en fiskeret og en kødret. Herefter blev stillingen 2-2 mellem de to konkurrerende gourmetrestauranter, så med det bedste vinmatch som tungen på vægtskålen hev det dedikerede HimmerLand-team alligevel sejren hjem.

I dag har HimmerRiget fået flere gode anmeldelser for det tårnhøje ambitionsniveau ved blandt andet NORDJYSKE og Jyllands-Posten, og gourmetrestauranten har fået tilskrevet sig en SOL i Den Danske Spiseguide. SOL tildeles restauranter, der fremstår særligt målrettet og fokuseret på at kunne komme i betragtning til Spiseguidens EEE-kategori (Europa Exclusiv Elite), som er sammenlignelig med Michelin.

De store anerkendende skulderklap betyder meget for HimmerLand, som ganske tidligt i gourmetrestaurantens levetid har fået god vind i sejlene. Og den gode omtale er en nødvendighed for at kunne sætte sig på landkortet, fortæller restaurantchef Mette Andersen, der bestemt ikke har tænkt sig at hvile på laurbærrene.

– Det er superfedt at få en SOL fra starten af, for det sker ikke for alle. Det viser bare, at Den Danske Spiseguide stoler på, at vi som minimum vil fastholde det niveau, som vi har vist. Men vi fortsætter med at udvikle os, og vi har fokus på at blive endnu bedre. Det er jo egentlig bare med til, at vi har fået mere blod på tanden til videre udvikling mod at blive endnu bedre, siger Mette Andersen.

Gourmetoplevelsen i HimmerRiget

Alt fra interiør, betjening, glas og service har fået et nøk op, og der er kræset for detaljen i den fulde eksklusive madoplevelse i HimmerRiget. Gæsterne kan vælge mellem at lade sig forkæle med seks eller ni serveringer, og tjenerne står klar til at betjene og yde den bedste service til alle, der træder ind i restauranten.

– Vi mener, at god service er differentieret service. Vi snakker meget om, hvordan gæsterne skal læses, for der er stor forskel på, om vi har businessfolk til forretningsmiddag, eller om vi har hr. og fru Danmark, der er ude for at få en oplevelse. Her prøver vi at vurdere, hvor meget opmærksomhed de egentligt gerne vil have, og så tilpasser vi os det, siger Mette Andersen.

Sommelier Mathias Bang fortæller, at de som hovedregel skænker det første glas med vand op til gæsten, og så lader de kanden stå på bordet. For i hans verden er det heller ikke god service, hvis man hele tiden er rundt og efterskænke ved bordene. Han understreger, at de hellere vil bruge tid på at snakke med gæsterne og være i øjenhøjde, så tjenerne på den måde har gode muligheder for at skabe tid til hvert eneste bord.

Maden er i fokus, hvor køkkenchefens kreative kunnen udfoldes i køkkenet, og HimmerRigets personale ser det som en vigtig opgave at udfordre sine gæster på en god gastronomisk måde, når de gennemlever den længere restaurantoplevelse i de intime omgivelser.

– Målet er jo altid, at det skal være supervelsmagende, men hele tiden vurderer vi, hvor meget vi kan skubbe til gæsternes grænser, uden at det går ud over oplevelsen. Men de fleste gæster synes jo, at det er sjovt, at gennem en ni-serveringsmenu vil én eller to retter stikke lidt ud, siger Mette Andersen.

HimmerRiget er skarpe på de lækre råvarer, gode smage og på hvordan det hele kan gå op i en højere enhed med de rigtige vine. Vinene er en stor del af helhedsoplevelsen, og sommelier Mathias Bang sørger for, at de komplementerer retterne på bedste vis.

Det store fokus på de våde varer afspejles i restaurantens eksklusive vinkøleskabe, og viden omkring de hvide og røde dråber prioriteres højt. Derfor gennemgår personalet løbende uddannelser i vinenes egenskaber med ambitionerne om at gøre restaurantoplevelsen endnu bedre for gæsterne.

– Vi støtter især op om uddannelsesmæssige tiltag, der kan være med til at forbedre og udvikle det samlede produkt. Derfor videreuddanner vi vores personale, hvor flere er i gang med sommelieruddannelser. Vi tænker hele tiden på, hvad det næste skridt er for at kunne gøre os dygtigere, siger restaurantchefen Mette Andersen.

Hos HimmerRiget er målet altid, at gæsterne skal få en wow-oplevelse, fra når de træder ind af glasdøren og parkerer hverdagen udenfor. Den hyggelige atmosfære med lækre møbler og varme farver inviterer til ren afslapning, og den dæmpede belysning skaber en intim og rolig stemning, der står i kontrast til den mørke og våde årstid, vi har på den anden side af vinduerne.

Et HimmerRigsk ophold

Mange danskere leder i disse dage efter gode og personlige julegaver, og her kan man med god grund overveje at give sine kære en oplevelse ud over det sædvanlige. Hos HimmerLand kan man nemlig købe et gavekort til et HimmerRigsk ophold, som vil kunne bringe smilet frem hos de fleste.

– De ophold, hvor HimmerRiget er inkluderet, er for dem, der har lyst til at tage på en getaway. Det er vores måde at kombinere vores lækre hotel med vores absolut lækreste produkt med seks eller ni serveringer i gourmetrestauranten. Det er til dem, der trænger til et afbræk fra hverdagen, hvor der er tid til at slappe af og nyde omgivelserne og ikke mindst få en stor oplevelse i HimmerRiget, fortæller Mette Andersen.

– En af Nordjyllands bedste gastronomiske oplevelser, tilføjer Mathias Bang.

Det lækre luksushotel ude ved Gatten tilbyder unikke oplevelser for alle, hvor der er tid til at slukke for hverdagen og nyde tiden sammen. Resortets beliggenhed giver mulighed for oplevelser i naturen, og det idylliske landskab, som omgiver HimmerLand, giver både gode faciliteter og grundlag for samvær. Når opholdet kombineres med en restaurantoplevelse i HimmerRiget er der garanteret en eksklusiv aften med value for money.


Nyeste artikler

Sangerinden Drew Sycamore er vokset op i en lillebitte by i bunden af Nordjylland. Med den nordjyske jordnærhed og en urokkelig tro på, at succesen…
Når man står midt i et voksenliv, hvor logistik og hamsterhjul er ved at tage over, så længes vi nok alle sammen en smule efter barndommen, hvor de…

Logo for APPETIZE Magasin
APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev