Crispy Chicken Burger med Big-Mac dressing
Denne burger, er en klar favorit, når det handler om hyggeaftener med god film på sofaen, tømmermænds-mad, eller hvis man virkelig bare har lyst til noget virkelig god greasy-food. En lille ekstra detalje ved denne Crispy Chicken Burger er, at jeg har lavet en hjemmelavet Big-Mac dressing! Så bliver det ikke bedre, vel?! I får opskriften på hele herligheden, og i kan godt glæde jer til den første bid.
Crispy Chicken bøffer:
- 1 pakke kylling fars (der er til 3 store eller 4 små bøffer)
- 4 håndfulde knust cornflakes
- 1 æg
- 1 dl mel
- Rigeligt olie!
Big-Mac dressing:
- 4 dl god Mayo (gerne hjemmelavet, eller hellmann’s)
- 2 tsk paprika
- 2 spsk sød gul sennep
- 2 drueagurker
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk hvidvinseddike
- Salt og peber
Andet:
- 1 pakke briocheboller (jeg køber dem på frost i Føtex, de kan klart anbefales)
- 1 pakke krølsalat
- 2 store tomater
- 1 rødløg
Fremgangsmåde:
Crispy Chicken bøffer:
Form bøffer af farsen og vend dem i mel, æg og knust cornflakes. Steg dem derefter i rigeligt olie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde.
Dressing:
Hak drueagurker, løg og hvidløg i meget små tern. Og bland det derefter sammen med de øvrige ingredienser.
Skyl salaten, skær tomater og rødløg i skiver. Varm briochebollerne i ovnen, ikke for længe, de skal bare blive bløde og lune.
Smør bollerne med den lækre Big-Mac dressing og saml den, med de sprøde bøffer, salat, tomat og rødløg. Jeg lavede små ovnbagte kartofler dertil, men pommes frites, er også en sikker vinder.
Velbekomme!