Skip to main content
Tekst & Foto Anders 'Ædedolken' Lang
12. marts 2020

Blog: Opskrift på hjemmebagt grydebrød

Havde givet mig selv det nytårsforsæt at jeg ville få bagt noget mere – der findes ikke noget mere lækkert en hjemmebagt brød. Grydebrødet er en af mine favoritter inden for hjemmebagt brød. Mange kalder grydebrødet for verdens bedste brød! Jeg vil hellere sige det er verdens nemmeste brød at lave selv, og du får et fantastisk resultat ud af det hver gang!

GRYDEBRØD

Ingredienser

  • 1 l hvedemel
  • 5 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 5 g gær

Rør vand, salt og gær sammen i skål. Vend melet i og rør rundt med en ske, til du får en ensartet masse. Dæk skålen til med husholdningsfilm og smid den i køleskabet i 12 timer.

Stryg mel ud på dit bord og fold dejen sammen et par gange på hvert led. Lad nu dejen hæve 2-3 timer ved stuetemperatur. Jeg brugte en hævekurv drysset med mel, det giver en finish på det færdige brød.

Brødet bages i en støbejernsgryde med låg. Vær sikker på, at hele gryden kan holde til de 250 grader. Gryden skal være forvarmet inden dejen lægges i. Bag brødet ved 250 grader i 30 minutter med låg og derefter 15 minutter uden låg.

Tip: Hvis du ønsker et mere groft brød – kan du udskifte 3 dl hvedemel med fuldkornsmel.

Du kan også bage brødet i små gryder. Samme fremgangsmåde, men bagetiden forkorter jeg til 20 minutter med låg og så 5-8 minutter uden låg.


Nyeste artikler

Annonce
[Annonce for Helene Dahl Gottschalk] – Det er helt særligt at stå med bogen i hånden første gang, forklarer Helene Dahl Gottschalk med stolth…
Under den kolde krig har Danmark været mere udsat, end man måske har lyst til at tænke på. Vores lille nation havde en strategisk position, der g…
Mens melankolien er tydelig i Tommas Jørgensens malerier, så er der altid et glimt af humor. På samme måde virker han selv som en alvorlig mand ved…

Logo for APPETIZE Magasin
APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev