Dennis – Mønsterbryder med mod på mere
Selv øjnene smiler, når man taler med Dennis. Han er 35 år, og var det ikke for nogle få hundehår på hans cottoncoat, ligner han på denne frostklare dag én, der kandiderer til et portræt i Euroman. Men det er ikke tilfældet. Det er et job, han søger, og her er han ikke kræsen så længe, han kan får lov at sætte en ære i det
Tidligt ansvar og arbejde
Godt nok er Dennis’ livshistorie et herremagasin værdigt, for han er en mønsterbryder opvokset i et stof – og alkoholpræget hjem med sin mor og stedfar. Men tilbage til hundehårene: De stammer fra hans hund Kalle Karlsson. Netop dyr og arbejde blev hurtigt en del af Dennis’ liv, da han som 6-årig blev sat til at muge ud ved hesten, som 10-årig arbejdede på en minkfarm og som teenager fik job som fejedreng på en lastbilkoncern, hvor han lærte at rulle ledninger sammen og skrue kasser på siden af lastbiler.
– Det var jo ret spændende for sådan en ung knøs som mig. Jeg er ret fix med hænderne, og det synes min datter også. Kan far ikke lave det, så er der ingen der kan, griner Dennis.
Fakta
NAVN: Dennis
ALDER: 35 år
FORCER: Godt skåret for tungebåndet, høj arbejdsmoral, positiv og omstillingsparat
CIVILSTATUS: Alenefar til datter på 3 år og har redningshunden Kalle Karlsson
DRØMMEJOB: Pedel-, pædagog-, have-, lager-, logistik- og budopgaver. Fra 10 timer ugentligt og opefter
FRITIDSINTERESSER: Dennis producerer sin egen musik. Find ham på Spotify under kunstnernavnet Dennis Washington. Han dyrker sangtræning og styrketræning – og underviser adfærdsvanskelige unge i guitarspil
Pædagogiske evner
Det er ikke en label som curlingbarn, man kan sætte på Dennis. I sin søgen efter faste rammer kom han på Syddanmarks Maritime Efterskole. Meningen var at fortsætte til Søfartsskolen for at blive maskinmester, men som han udtrykker, kom livet i vejen. Han gennemførte Den Fri Ungdomsuddannelse og arbejdede som pædagogmedhjælper for 4. til 7. klasse. Drømmen var pædagogseminaret efter Dragonregimentet, han havde meldt sig til for at få disciplin i livet;
– Jeg havde planlagt mit liv i kasser, for jeg vidste, da jeg var knægt, at det miljø, jeg befandt mig i, var ringe, så jeg havde både en plan A, B og C for min fremtid, funderer han.
At vende ulemper til fordele
Nødplaner fik Dennis brug for. Tre uger inden tjeneste fik han en byld på størrelse med et æg. Næsten urealistisk uheldigt, men Dennis har en evne til at vende ulemper til fordele. Mens såret helede, tog han arbejde for Midtdjurs Kommune, hvor han slog græs og arbejdede så effektivt, at han i den berammede tid også kløvede bøger fra Harry Potter til Dalai Lama. Han valgte nu forsyningerne i Nørresundby, men kørte galt inden opstart og fik derefter kæbehulebetændelse. I sygeperioden opdagede de i militæret hans flair for tal:
– Jeg fik en deling af syge mænd under mig og skulle sætte cpr. numre i nummerorden. Det var jo en form for logistik, og jeg er mega god til logistik, fortæller Dennis. Men fik han så den længeventede militærstøvle på igen? Nej, en lægeundersøgelse diskvalificerede hans trafikskadede skulder fra uniform.
Omstillingsparat fighter
I årene efter mistede Dennis både sin ven og stedfar. Har han aldrig smidt håndklædet i ringen?
– Jeg har haft nedture, og jeg har holdt foredrag om mit liv. Det betalte da næsten mit ene højskoleophold, fortæller han.
Dennis sundede sig efter afbrudt militærtjeneste som pædagogmedhjælper i en skovbørnehave. Men CV’et fortsætter, for så blev han bud for DHL i Brøndby og senere igen flyttemand, hvor det altid var ham, der var efterspørgsel på, fordi han er så kundeminded. Selvom forliste drømme og upålidelige arbejdsgivere har sendt Dennis rundt i landet, er han blevet betroet meget ansvar undervejs. Han fik en ledende stilling over mange mennesker på tværs af landet ved Møbeltransport Danmark og fik også til opgave at tømme Stadsarkivet. Efter det oplærte han polakker i at læsse og tømme containere for Invita Køkkener.
Midt i kulden står Dennis helt skarpt. Hans ukuelige optimisme gør ham værdig til ethvert småjob, blot det ikke indebærer for tunge løft, da han har fået slidgigt i ryggen. Til gengæld får man mere end fysik: Han er ikke kræsen, hvad enten det er pedel, lager, logistik – eller pædagogarbejde og arbejdsmoralen er høj.
– Når jeg er på arbejde, er jeg på arbejde. Tænk på det som dit hjertebarn, ligesom direktøren eller ham, der har skabt firmaet; jeg kommer til at brænde for det, jeg laver. Det handler om indstilling. Det hele foregår jo oppe i hovedet, og jeg er meget positiv efter års arbejde med mig selv, afslutter Dennis med et af de smittende smil.
Om JobStafetten
Her er Dennis. Han søger et job. Noget at stå op til og være stolt af. Derfor er han første kandidat i JOBSTAFETTEN. Det er, hvad vi kalder vores ambition om at skabe 7 små job til 7 ledige via 7 magasiner.
Gennem året bringer vi portrætter af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Fælles for dem er, at de drømmer om at tjene deres egen løn og give jobstafetten videre til en ny håbefuld kandidat i næste magasin.
Vil det lykkes os at skaffe Dennis og de andre kandidater et småjob takket være dig og din virksomhed? Overvej engang: Står du hver dag med opgaver, som tager tid fra dine kerneopgaver? Så har du et småjob.
Et småjob kan være alt mellem 1 og 10 timer om ugen. Alt du skal gøre er at ringe til JobFOKUS. Så finder de det rette match: Du undgår papirarbejde, får en faktura for løn til din nye medarbejder og gør en forskel.
Bag JOBSTAFETTEN står vi på redaktionen og rekrutteringskonsulenterne hos JobFOKUS – men også kandidaterne, som du kan glæde dig til at møde i de næste magasiner.
Lad stafetten og det gode match begynde!
Kontakt teamleder hos JobFOKUS Pia Royberg
Tlf: 30312299
Mail: pr@job-fokus.dk
En task force med en mission: Selv små jobs giver stor mening
”Det nemmeste er at lade være.” – Sådan tænker nogle virksomheder, når hverdagen ruller, og samtalen falder på CSR og muligheden for at tage socialt ansvar. Men der findes også virksomhedsledere, som dedikerer deres sparsomme tid til den helt særlige mission at hjælpe udsatte og langtidsledige i arbejde.
Flere virksomheder skal tage socialt ansvar, men det skal gøres nemt for dem. Det var budskabet fra den task force, som BusinessAalborg sammen med Jobcenter Aalborg nedsatte i 2017. Task forcen består af en unik gruppe ledere fra små og store virksomheder. De tog initiativ til Små Job Med Mening, der til dato har hjulpet 40 udsatte borgere i lønnet beskæftigelse.
De fleste virksomheder har opgaver, som ikke bliver løst. Hvem ender med at vande blomsterne eller rydde op på lageret? Her er et småjob. Der skal ikke mere til. I dag kan virksomheder ringe til JobFOKUS, som er en jobformidlingsservice. Rekrutteringskonsulenterne finder det rette match til opgaven, og kandidaterne kommer fra Jobcenteret. Virksomheden får en faktura på de leverede arbejdstimer og slipper for papirarbejde, men gør en social forskel.
Frida Tarp fra BusinessAalborg er tovholder på task forcen. Hun bruger sin smittende energi til at drive processen og holde fokus på målet. Indtil nu er der kommet 40 lønnede små job ud af indsatsen, men JobFOKUS og task forcens indsats stopper ikke her.