Syng med på ‘Spis bøf en anden gang’
Lørdag d. 29/2 var klimavenlig mad på den musikalske menu, da 13-årige Liva vandt børnenes MGP med klimaopsangen ‘Ingen plan B’. Her opfordrer den unge pige danskerne til at passe på planeten ved blandt andet at “spise bøf en anden gang”.
Hvis familien er blevet smittet af den skønne (op)sang og har fået lyst til at eksperimentere med en mere grøntsagsbaseret kost, så kommer Sæson her med to alternativer og en tredje mellemvej, som med sikkerhed ville få MGP-vinderen til at bryde ud i sang.
Hvis man gerne vil have en delikat og lækker sprød overflade på sin grøntsagsbøf, så er det bare at give sig i kast med en version baseret på selleri. Den skal man nemlig panere, inden familien kan sætte tænderne i en sprød og klimavenligudgave af den klassiske burger.
Burger med selleri og gulerodsslaw. Opskrift: Michelle Appelros. Foto: Maria Warnke Nørregaard
Rødebedebøf. Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek
Denne røde proteinrige hakkedreng er lavet hovedsageligt på rødbeder og en smule kikærter. Den kan snildt erstatte den klassiske variant og bruges i en burgerbolle eller spises med sovs og kartofler til.
Sidste alternative bøf er ikke kødfri, men en fin mellemvej, hvis familien ikke helt kan slippe kødet, men gerne vil spare på mængden af det. Det kan I nemt gøre ved at spæde farsen til bøffen, frikadellen, karbonaden og krebinetten op med en håndfuld umamifyldte champignoner. Udover at være propfyldte med smag, så sørger svampene også for, at bøffen ikke tørrer helt ud.
Fars med champignon. Idé: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft