Skip to main content
Madglæde | Dansukker
11. juni 2017

Sommerdessert

Fristende, frisk og fræk…Og selvfølgelig nem. Prøv denne lækre dessert efter en hyggelig grill-aften på terrassen. Den kan selvfølgelig også varieres med andre bær, som haven byder på. Velbekomme

Madglæde er lavet i samarbejde med Dansukker

Til 4 portioner

Chokolademousse

150 g mørk chokolade
4 spsk. Dansukker Muscovadosirup
3 dl piskefløde
3 æg, adskilt

Friskostcreme

200 g friskost
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. lemoncurd

Marinerede jordbær

2 dl jordbær
Saft og skal af 1 lime
2 spsk. Dansukker Muscovadosirup

Tilbehør

6-8 stk. Digestive-kiks

Sådan gør du

Chokolademousse:

Smelt chokoladen over vandbad, og tilsæt muscovadosirup. Pisk fløden, til den er fast, og stil den til side. Skil blommer og hvider, og pisk æggehviderne stive, og stil dem til side. Pisk æggeblommerne let, og rør dem i chokoladen. Rør chokoladen i den piskede fløde, og vend til sidst æggehviderne i. Sæt det i køleskabet.

Friskostcremen:

Pisk friskost sammen med flormelis og lemoncurd.

Marinerede jordbær:

Rens bærrene, og del dem. Riv skallen, pres saften ud af limefrugten, og bland det sammen med bærrene og muscovadosirup.

Montering:

Knus Digestive-kiksene. Hæld mousse, friskostcreme, bær og de knuste Digestive-kiks i glas. Pynt med bær på toppen.


Nyeste artikler

Mick Øgendahl har taget hul på sin tour rundt i Danmark med onemanshowet ’Bad Boy’ efter en pause fra scenen på syv år. Den 51-årige komiker har gi…
Sangerinden Ellen Bathum, der er bedre kendt under kunstnernavnet Elba, flyttede tilbage til roen og naturen i hjemstavnen Thy, da hun havde brug f…

Logo for APPETIZE Magasin
APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev