Skip to main content
Madglæde | Fastelavnsboller
6. februar 2017

Sallings gammeldags fastelavnsboller

8 stk

Ingredienser

1 dl sødmælk (kold)
30 g gær
20 g sukker
400 g mel
300 g smør
60 g æg = (1 stk. stort æg)

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i den kolde sødmælk. Tilsæt sukker og rør så sukkeret opløses. Tilsæt mel, smør og æg. Ælt dejen godt sammen og stil den på køl i ca. 1 time.

Rul dejen ud  så den måler 50 cm x 25 cm. Skæres ud i 8 stk. (12,5 x 12,5 cm)
 sprøjt vaniljecreme i midten, og luk dejen sammen omkring vaniljecremen så bollen er helt tæt, så cremen ikke løber ud under bagning.

Stilles til hævning et lunt sted, med film over i ca. 1 time
Pensel bollerne med æg
Bages i ca. 15 min ved 190 grader
Når bollerne er afkølet pyntes de med chokolade glasur (kakaopulver, flormelis og vand)
Vaniljecreme kan købes i pulverform og røres op, eller man kan selv koge en vaniljecreme.


Nyeste artikler

Under den kolde krig har Danmark været mere udsat, end man måske har lyst til at tænke på. Vores lille nation havde en strategisk position, der g…
Mens melankolien er tydelig i Tommas Jørgensens malerier, så er der altid et glimt af humor. På samme måde virker han selv som en alvorlig mand ved…

APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev