6. september 2016
Pavlova med passionsfrugtcurd
8 portioner
Pavlova
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
3 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. majsstivelse
Passionsfrugtscurd
3 passionsfrugter
50 g smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 spsk Lys Muscovadorørsukker
Saft af 1 lime
1⁄2 spsk. majsstivelse
1 æggeblomme
1 æg
Mascarponecreme
3 dl piskefløde
1 bakke mascarpone, 250 g
Pynt
1 mango, skåret i mindre stykker
2 passionsfrugter, udhulede
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 120°C. Pisk æggehvider og citron til skum. Tilsæt sukker og majsstivelse lidt ad gangen, og pisk til en fast marengs.
- Sprøjt marengsen ud på bagepapir i cirkler, ca. 10 cm i diameter, med en fordybning i midten. Bag dem i 1,5 time på nederste rille. Tag dem ud, og lad dem køle af på en rist.
Curd:
- Skrab kødet ud af passionsfrugterne i en kasserolle, og lad det simre i 2 minutter sammen med smør og sirup. Sigt kernerne væk, og stil curden tilbage på kogepladen.
- Bland limesaft og majsstivelse. Hæld blandingen i curden. Pisk æggeblommen og hæld dem hurtigt i curden. Pisk til curden har fået en fin og cremet konsistens.
- Pisk fløden. Tilsæt mascarpone, og vend det sammen.
- Tilsæt curd og creme i marengsen. Kom mango og passionsfrugt ovenpå.
Madglæde er lavet i samarbejde med Dansukker