Skip to main content
MADGLÆDE | PIZZA MED GEDEOST | SAMARBEJDE MED DANSUKKER
18. februar 2024

Opskrift: Pizza med gedeost

[I samarbejde med Dansukker]

Gedeostepizza, en pizza bianco med smagfuld, cremet ricotta, søde pærer og figner. Top din gedeostepizza med hasselnødder og lys sirup med karamelagtig smag.

2 pizzaer, ca. 1 time

INGREDIENSER:

Bund

25 g gær
1 1/2 dl lunkent vand
1/4 dl olivenolie
2 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
3-4 dl hvedemel

Fyld

400 g gedeost
400 g ricotta
1/2 dl lys sirup
2-3 pærer
4 friske figner
1 dl hasselnødder

SÅDAN GØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 °C, og stil en bageplade, som pizzaen senere skal bages på, ind i ovnen med undersiden opad. Begynd med pizzabunden.
  2. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med vand, olie, sukker og salt. Rør næ- sten alt hvedemelet i, og arbejd det hele sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter på køkkenbordet. Lav fyldet.
  3. Skær gedeosten i stykker, og bland den med ricotta og sirup i en skål.
  4. Skær pærerne i skiver, og del fignerne i kvarte.
  5. Del dejen i to, og rul to bunde ud på et meldrysset bord.
  6. Fordel osteblandingen på pizzaerne, og læg pæreskiver, figner og hasselnødder på.
  7. Dryp lidt sirup over pizzaerne. Bag én pizza ad gangen på den varme bageplade i ca. 10-15 minutter.

Tip: Hvis du vil grille pizzaerne, skal du bruge en pizzasten. Opvarm pizzastenen sammen med grillen, og læg én pizza ad gangen på den varme sten. Grill gedeostpizzaen i ca. 15 minutter.


Nyeste artikler

Den internationale padelkæde Rocket Padel etablerer et nyt og moderne padelcenter i det spirende butiks- og erhvervsområde ved Bouet i Nørresundby….
Hunden er danskernes fortrukne kæledyr, men ifølge den nyeste opgørelse fra Dansk Hunderegister er der stor variation i, hvilken race vi vælger. I …
Sangerinden Drew Sycamore er vokset op i en lillebitte by i bunden af Nordjylland. Med den nordjyske jordnærhed og en urokkelig tro på, at succesen…

Logo for APPETIZE Magasin
APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev