18. februar 2024
Opskrift: Pizza med gedeost
[I samarbejde med Dansukker]
Gedeostepizza, en pizza bianco med smagfuld, cremet ricotta, søde pærer og figner. Top din gedeostepizza med hasselnødder og lys sirup med karamelagtig smag.
2 pizzaer, ca. 1 time
INGREDIENSER:
Bund
25 g gær
1 1/2 dl lunkent vand
1/4 dl olivenolie
2 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
3-4 dl hvedemel
Fyld
400 g gedeost
400 g ricotta
1/2 dl lys sirup
2-3 pærer
4 friske figner
1 dl hasselnødder
SÅDAN GØR DU
- Forvarm ovnen til 200 °C, og stil en bageplade, som pizzaen senere skal bages på, ind i ovnen med undersiden opad. Begynd med pizzabunden.
- Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med vand, olie, sukker og salt. Rør næ- sten alt hvedemelet i, og arbejd det hele sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter på køkkenbordet. Lav fyldet.
- Skær gedeosten i stykker, og bland den med ricotta og sirup i en skål.
- Skær pærerne i skiver, og del fignerne i kvarte.
- Del dejen i to, og rul to bunde ud på et meldrysset bord.
- Fordel osteblandingen på pizzaerne, og læg pæreskiver, figner og hasselnødder på.
- Dryp lidt sirup over pizzaerne. Bag én pizza ad gangen på den varme bageplade i ca. 10-15 minutter.
Tip: Hvis du vil grille pizzaerne, skal du bruge en pizzasten. Opvarm pizzastenen sammen med grillen, og læg én pizza ad gangen på den varme sten. Grill gedeostpizzaen i ca. 15 minutter.