Skip to main content
Opskrift og foto Anders Lang
18. maj 2020

Opskrift på hjemmelavede falafler i hot wok

Antal personer: 4-6 personer 

Ingredienser:

  • 400 g kikærter, tørrede
  • 1 stor dusk bredbladet persille,
  • 4 fed hvidløg,
  • 2-3 løg
  • 1,5 spsk stødt koriander
  • 1,5 spsk spidskommen,
  • 1 tsk chili pulver
  • 1 spsk salt
  • 4 æg
  • 3 spsk rasp
  • 1 liter fritureolie til stegning

Fremgangsmåde:

Skyl kikærterne grundigt i koldt vand, inden du sætter dem i blød i en stor skål med masser af koldt vand. Kikærterne skal gerne stå i blød i et døgn, dog minimum 12 timer. Skålen skal være ret stor, da kikærterne bliver næsten 3 gange så store, når de har ligget i blød.

Når kikærterne er blødt op, skylles de en sidste gang i kold vand. Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og blend dem til en ensartet masse.

Form falaflerne med en spiseske eller et falafeljern. Et falafeljern kan købes hos en velassorteret etnisk grønthandler til 20-30 kr.

En god ide er at gå udenfor, når man skal friturestege. Det kan eksempelvis gøres på en Hot Wok eller lignende.

Varm 1 liter i wokgryden og steg falaflerne ved 160-180 grader i ca 2-3 minutter. Lav 6-8 stykker af gangen.

Serveres i pitabrød eller arabiske fladbrød, med salat, tomat, agurk, grønne oliven, feta og hjemmelavet purløg-persilledressing.


Nyeste artikler

Mick Øgendahl har taget hul på sin tour rundt i Danmark med onemanshowet ’Bad Boy’ efter en pause fra scenen på syv år. Den 51-årige komiker har gi…
Sangerinden Ellen Bathum, der er bedre kendt under kunstnernavnet Elba, flyttede tilbage til roen og naturen i hjemstavnen Thy, da hun havde brug f…

Logo for APPETIZE Magasin
APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev