Opskrift på hjemmelavede falafler i hot wok
Antal personer: 4-6 personer
Ingredienser:
- 400 g kikærter, tørrede
- 1 stor dusk bredbladet persille,
- 4 fed hvidløg,
- 2-3 løg
- 1,5 spsk stødt koriander
- 1,5 spsk spidskommen,
- 1 tsk chili pulver
- 1 spsk salt
- 4 æg
- 3 spsk rasp
- 1 liter fritureolie til stegning
Fremgangsmåde:
Skyl kikærterne grundigt i koldt vand, inden du sætter dem i blød i en stor skål med masser af koldt vand. Kikærterne skal gerne stå i blød i et døgn, dog minimum 12 timer. Skålen skal være ret stor, da kikærterne bliver næsten 3 gange så store, når de har ligget i blød.
Når kikærterne er blødt op, skylles de en sidste gang i kold vand. Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og blend dem til en ensartet masse.
Form falaflerne med en spiseske eller et falafeljern. Et falafeljern kan købes hos en velassorteret etnisk grønthandler til 20-30 kr.
En god ide er at gå udenfor, når man skal friturestege. Det kan eksempelvis gøres på en Hot Wok eller lignende.
Varm 1 liter i wokgryden og steg falaflerne ved 160-180 grader i ca 2-3 minutter. Lav 6-8 stykker af gangen.
Serveres i pitabrød eller arabiske fladbrød, med salat, tomat, agurk, grønne oliven, feta og hjemmelavet purløg-persilledressing.