Madglæde: Vive la France – Anders ”Ædedolken” Lang og Henrik Møllgaard laver fransk comfort food
[Indeholder reklame for JKE Design]
Kom med i vores helt egen TV-køkken hos JKE Design, hvor Henrik Møllgaard og Anders ”Ædedolken” Lang laver fransk comfort food: Croque Madame (Pariser Toast) og snegle i kryddersmør, i anledning af, at Henrik Møllgaard slutter sin aktive håndboldkarriere og rejser til Paris for at blive assistenttræner i sin gamle klub, PSG.
For at få den perfekte Croque Madame skal brødet steges i smør, og æggene spejles til perfektion. Det er her BORA M Pure kogepladen kommer ind i billedet. Den integrerede emfangsløsning fjerner effektivt os og stegeos direkte fra panden, så man kan koncentrere sig om madlavningen uden gener.
CROQUE MONSIEUR ELLER MADAM
To personer
INGREDIENSER:
Toast
Fire skiver franskbrød
Fire store stykker skinke
Emmentaler – nok til at dække brødet
Lagret cheddarost – nok til at dække brødet
Smør til at stegning
MORNAYSAUCE
INGREDIENSER:
50 g smør
50 g mel
½ liter sødmælk
1 stor spsk. grov dijonsennep
100 g revet parmesanost
Salt og peber efter smag
SÅDAN GØR DU
- Smelt smørret i en gryde over medium varme.
- Tilsæt mel og rør godt rundt, indtil det er en glat pasta og får en let brun farve. Lad det koge i et par minutter, sørg for, at det ikke bliver brunt.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen, under konstant omrøring. Fortsæt med at røre, indtil saucen begynder at tykne.
- Tilsæt så den revne parmesanost. Rør indtil osten er smeltet og saucen er glat.
- Tilsæt den grove dijonsennep.
- Smag til med salt og peber.
BORA KOGEPLADE MED INTEGRERET EMHÆTTE
Slip for den store emhætte over kogepladen med kogeplader fra BORA, hvor emhætten er en integreret del af kogepladen.
Betjeningen er enkel og intuitiv så du kan koncentrere dig om madlavningen.
Vejl. pris 20.990,- inkl. moms
BORA FORHANDLES HOS JKE AALBORG.
TOAST
SÅDAN GØR DU
- Tænd oven på 200 grader – evt. med grill-elementet tændt.
- Steg brødet i smør på en pande til det er gyldent og lækkert.
- Smør alle brødskiverne med mornaysovsen. Læg ost og skinke på to skiver og brug de sidste to som top med den smurte side nedad.
- Stil dine toast på en bradepande, et ildfast fad eller lignende, der kan gå i ovnen. Smør toppen med et lag mornaysovs og riv så ost udover toasten indtil du skammer dig! Jeg brugte parmesanost.
- Giv dem ca. 10-15 minutter, eller til ost og sauce bobler og begynder at blive brun.
- Tryl den evt. lynhurtigt om til en Croque Madame ved at smide spejlæg på toppen.
- Serveres straks.
SNEGLE SOM PÅ BISTRO I PARIS
INGREDIENSER:
24 snegle (evt. dem på dåse)
150 g blødt smør
2-3 fed hakket hvidløg
Et lille bundt hakket persille
Et hakket skalotteløg
En spsk. citronsaft
Salt og peber
Sneglepander og evt. sneglehuse
SÅDAN GØR DU
- Start med at skylle sneglene i koldt vand.
- Bland smørret med hvidløg, persille, citronsaft og en lille smule salt og friskkværnet peber.
- Hvis du bruger sneglehuse, vil jeg anbefale at bruge en sprøjtepose da det gør det lettere at fylde sneglehusene. Du kan også bruge en sneglepande og så kan du bare bruge en ske.
- Sprøjt først lidt af smørblandingen i bunden af sneglehuset, læg en snegl ovenpå og luk så sneglehuset til med smør.
- Put alle sneglehusene i snegletallerkner. Sørg for, at de ligger, så smørret bliver i huset.
- Stil dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10 min.
- Servers straks. Spises med et lækkert stykke brød – fx. flutes.