Lækker tærte med citronmarengs og blåbær
Denne kage kan let blive en af sommerens hit-kager. Den friske citron sammen med blåbær er som en himmerigsmundfuld. Nyd kagen med et glas bobler og eftermiddagen er fuldendt!
Ingredienser
Tærtebund
250 g smør, blødt
2 dl Dansukker Flormelis
6 dl hvedemel
2 æggeblommer
Fyld
3 dl friskpresset citronsaft
4 dl Dansukker Sukker
4 dl vand
1 dl majsmel
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g smør, blødt
Blåbær-marengs
6 pasteuriserede æggehvider
1 dl vand
1/2 dl blåbærpuré
3 3/4 dl Dansukker Sukker
Til pynt
friske blåbær
Skovsyre
Sådan gør du
Start med tærtedejen. Bland alle ingredienserne til tærtedejen, og læg den i en plastikpose i køleskabet i mindst 30 minutter.
Forvarm ovnen til 175°C.
Rul tærtedejen ud, og beklæd en lang form på ca. 35×25 cm. Nip i bunden med en gaffel. Bag den i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter. Tag den ud, og lad den køle af.
Lav citronfyldet. Bring citronsaft, sukker og halvdelen af vandet i kog. Tag gryden af varmen.
Pisk majsmel og æggeblommer sammen med det resterende vand. Rør den varme citronblanding i æggeblommerne, og pisk kraftigt. Hæld det tilbage i gryden, og lad det simre, indtil cremen begynder at tykne.
Hæld fløden i en skål, og tilsæt lidt af smørret ad gangen, mens du rører, til det er glat. Sigt cremen gennem en sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den køle af.
Fordel cremen i tærtebunden, og stil den i køleskabet eller fryseren, mens du laver marengsen, så cremen har tid til at sætte sig.
Lav marengsen. Hæld æggehviderne i en tør og ren skål eller i en foodprocessor. Kog vand, blåbærpuré og sukker op til 121 °C. Når sukkeret er kogt til 110 °C, begynder du at piske æggehviderne i en foodprocessor eller med et elektrisk piskeris.
Hæld siruppen i i en fin stråle, og pisk i mellemtiden kraftigt i et par minutter, sænk hastigheden, og pisk, indtil marengsen er afkølet.
Fordel på marengsen, og pynt med blåbær og skovsyre.