Kunsten kommer til Aalborg Øst
Tirsdag den 7. og onsdag 8. maj bringer Kunsthal NORD eksperimenterende kunst ud til borgerne i Aalborg Øst. Her kan man over en kop kaffe tale med engagerede kunstformidlere og møde professionelle billedkunstnere, som vil sætte gang i praktiske workshops og debatter om kunstens rolle i samfundet.
– For at få nutidskunsten ud til så mange som muligt, rykker vi nu personale, frivillige og kunstnere ud af kunsthallens trygge rammer, for at lande en række kunstsatellitter med et koncentreret indhold af Kunsthal NORDs aktiviteter, siger kunsthallens leder Henrik Broch-Lips, der ser frem til mødet med borgerne i 9220.
Kunstsatellitten er en specialdesignet campingvogn med et stort halvtag og et område med caféborde, stole samt workshopaktiviteter. Indenfor er der eksperimenterende kunst, bøger og kunstmagasiner og i vinduerne er der installeret videoskærme, som viser digital video- og billedkunst. Ud over et dagsprogram kl. 10-17 med debatter, foredrag og personlige samtaler om begrebet kunst, vil man også kunne deltage i workshops sammen med professionelle kunstnere.
– Det næste halve år lander vi ti kunstsatellitter forskellige steder i den østlige del af Aalborg, og hver gang medbringer vi nye kunstnere til at skabe nye og overraskende aktiviteter med beboerne, siger Henrik Broch-Lips.
Satellit lander ved Trekanten
Tirsdag den 7. og onsdag 8. maj bliver Kunsthal NORDs kunstsatellit placeret ved kulturhuset Trekanten, og her kan man møde billedkunstnerne Jesper Aabille og Jesper Olsen, der bl.a. vil lave en åben workshop og store blæktegninger sammen med beboerne i Aalborg Øst.
Jesper Aabille er uddannet fra det Kgl. Danske kunstakademi i 2006, og han er netop aktuelt involveret i et stort borgerinvolverende projekt i Værebroparken i København, som han vil fortælle om onsdag den 8. Maj kl. 19 i Trekantens nye café. Her kan man også få smagsprøver på en 5. klasses livretter, som Jesper Aabille sammen med børnene skal lave i borgerkøkkenet.
Jesper Olsen er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2014 og har også stor erfaring med at inddrage forbipasserende i sine kunstprojekter i det offentlige rum.
Baggrunden for at rykke kunst, kunstformidlere og eksperimenterende kunstnere ud af kunsthallen og ind i beboelsesområder er den velkendte forståelseskløft mellem særligt nutidens kunst og den almindelige borger, der kan føre til, at man undgår den.
– Ligesom kinesisk er kunst et sprog, som først skal læres, før man kan forstå det. Vi har både stor respekt for alles ret til at mene, hvad de vil og stor tillid til kunstnernes evne til at få os til at se verden på nye måder, så derfor inviterer vi gerne alle til en kritisk og gensidig samtale om nutidskunstens rolle i samfundet, siger Henrik Broch-Lips.