Skip to main content
Tekst og foto Line Kilsgaard
7. november 2018

Koldhævede kerneboller

Ingredienser:

10 g. gær
4 dl koldt vand
2,5 dl letmælk/sødmælk
3 spsk. flydende honning
1 spsk olivenolie
600 g hvedemel
200 g ølandshvedemel eller fint speltmel
2 spsk. havsalt
70 g solsikkekerner
50 g hørfrø

Kom mælk og vand ned i en skål. Smuldr gæren ned i og rør rundt så gæren opløses.

Tilsæt herefter honning, olie og mel. Ælt nu dejen på din røremaskine i minimum 15 minutter ved mellemstyrke. Imens dejen æltes tilsættes havsalt, frø og kerner.

Når dejen samles omkring dejkrogen og slipper kanterne er dejen færdig. Kom nu dejen over i en skål smurt med lidt olie op langs kanterne (gerne olivenolie). Kom dejen på køl i minimum 6 timer – gerne til næste dag.

Tænd ovnen på 250 grader. Brug to skeer til at forme bollerne over på en bageplade med bagepapir. Kom bollerne i ovnen og bag dem i 10 minutter på 250 grader. Skru herefter ned på 200 grader og bag dem yderligere i cirka 10 minutter.

Bollerne får en dejlig sprød skorpe og en luftig krumme! Mums!

God fornøjelse!


Nyeste artikler

Thilde Maria Haukohl Kristensens forbindelse til blomster blev skabt allerede, da hun blev født. Hendes bedstemor havde bundet en mor og barn-buket m…
Psykolog, komiker og rytter – det kunne være starten på en klassisk vits, men i denne forbindelse er det bare nogle af de titler, som Danielle Dahlhu…

Logo for APPETIZE Magasin
APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev