Klimavenlige tips til madpakken
Fødevarestyrelsen er klar med sunde og klimavenlige tips til madpakken. Anbefalingerne er baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima.
Gør madpakken lækker med sundt og varieret indhold. Brug rester fra aftenen før – og gør den mere klimavenlig. Sådan lyder det i en række nye madpakketips fra Fødevarestyrelsen. Tips, som blandt andet kan bruges i forbindelse med skolestarten.
– Vi har tilpasset vores madpakketips til de nye officielle Kostråd, der ud over sundhed også sætter fokus på mere klimavenlig mad. Derfor har vi givet hummus, falafler, fuldkorn og grønt en mere fremtrædende plads, siger sektionsleder Charlotte Kølln fra Fødevarestyrelsen.
De officielle Kostråd blev tidligere i år opdateret på baggrund af regeringens målsætning om at reducere den samlede CO2-udledning fra fødevare- og især kødproduktionen.
– Hvis vi vil være med til at leve mere klimavenligt og sænke vores klimaaftryk, så må vi bruge flere af de mange klimavenlige alternativer til kød. Vores ambition er, at madpakkepjecen kan inspirere til gode og sunde måltider, hvor vi sætter mindst lige så stor pris på madpakken, selvom den indeholder mindre kød, siger Charlotte Kølln.
Fødevarestyrelsens madpakketips bærer titlen ”Gi’ madpakken en hånd”, der refererer til en huskemodel med fem gode tips til madpakker, nemlig fuldkornsbrød, grønt, på brødet, fisk og frugt.
Pjecen kan downloades til print-selv her
https://altomkost.dk/materialer/publikation/pub/vis/publication/gimadpakken-en-haand/
eller bestilles via Komiteen for Sundhedsoplysning på www.kfsbutik.dk.
Du kan læse mere om De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima her
www.kostraadene.dk/