Cremet svamperisotto
Vintergækker spirer diskret, og solen bryder gennem vinterens tunge skydække. Flere af os får lyst til at besøge skoven og fornemme forårets komme. Du kan også byde duften af frisk skovbund indenfor i dit køkken med KaffeFairs cremede svamperisotto og servere en velsmagende folkeret for hele familien
KaffeFairs cremede svamperisotto
Opskriften er beregnet på 6 personer
2 skalotteløg
2 solo hvidløg
2 spsk olivenolie
25 g smør
400 g risottoris
3 dl. hvidvin
2 tsk salt
1 l god hønsebouillon
60 g fintrevet frisk parmesan
400 g blandede svampe, f. eks. 250 g markchampignoner og 150 g bøgehatte
lidt smør til stegning
1 dl finthakket persille
100 g frisk parmesan (ekstra)
flagesalt og friskkværnet peber
Kylling
6 stk kyllingebryst med skind
1 dl olie
1⁄2 bundt timian
Salt og peber
Sådan gør du
Løg og hvidløg hakkes fint, og svampe skylles og skæres i grove stykker. Bøgehattene plukkes, så de stadig er hele. De øvrige ingredienser findes frem.
Løg og hvidløg ristes i en gryde med olie og smør, til de er klare. Tilsæt så hvidvin, og lad det koge ind til det halve.
Hønsefonden tilsættes, og risottoen koges mør ca. 20 min. Risottoen tages af og holdes varm.
I mellemtiden ristes svampene af på den samme grill på en pande i ca. 5 min og blandes i risottoen, når de er færdige.
Persillen og den ekstra revne parmesanost tilsættes og smages til med salt og peber til sidst.
Kyllingebrysterne gnides med olie, salt og peber.
Varm panden op med olie, og steg kyllingebrysterne på skindsiden, indtil skindet er sprødt. Læg frisk timian på panden, og sørg for, at kyllingebrysterne lægges oven på timianen, husk skindsiden skal vende opad.
Sæt panden i ovnen ved 180 grader i 8 til 10 min.
Lad kyllingebrysterne hvile, inden de skæres og anrettes med risottoen.