5. oktober 2016
Chokolademousse med brombærkompot
Nyd en dejlig stund i den sidste efterårssol med en skøn, cremet chokolademousse, hvor du sammen med den smagfulde brombærkompot til fulde udnytter én af efterårets største herligheder
8 portioner
Brombærkompot
250 g brombær
1 dl Dansukker Syltesukker
Chokolademousse
100 g mørk chokolade, 70 %
2 spsk. Dansukker Flormelis
3 spsk. Dansukker Muscovadosirup
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Brombærkompot: Bland bær og sukker i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Lad det køle af
- Chokolademousse: Knæk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i mikrobølgeovn eller over vandbad
- Rør sukker, sirup og æggeblomme i den smeltede chokolade. Rør sammen til en jævn blanding. Stil den til side, og lad den køle af
- Pisk fløden let. Bland en tredjedel af den i chokoladeblandingen. Vend resten af fløden i efterfølgende
- Vend lidt af brombærkompotten i chokolademoussen. Gem resten til pynt
- Fordel moussen i glas, og stil dem i køleskab i mindst 1 time
Madglæde er lavet i samarbejde med Dansukker