Skip to main content
Opskrift og foto Anders Lang
23. september 2020

Blog: Dunseburger med bacon-mayo og råsyltet rødkål og agurk

Frikadeller:
1 kg hakket kalv og flæsk
4 æg
1 dl mel
1 dl havregryn
1 dl sødmælk
2 tsk peber
2 tsk salt
1 tsk aromat

Steg ca. 15 min. 5 min på hver side! En dunse skal have godt med stegeskorpe, derfor er det en god idé at lave frikadellerne som en trekant. Og ja, det er en stor portion! Men heller en dunse for meget end en for lidt!

Gode luftige burgerboller

Lav en lage af:
4 dl lagereddike
140 g sukker
1 spsk peberkorn
2 tsk salt
1 dl vand
Kog op til sukkeret smelter

Råsyltet rødkål:
Et halv fintsnittet rød spidskål. Hæld halvdelen af lagen over.

Råsyltet agurk: En hel agurk skåret i rimelig tykke skiver. Hæld halvdelen af lagen over. Stil de to ting afkøle i køleskabet.

Mens du laver dunserne:

Baconmayo:
200 g bacon
200 g god mayonnaise
Steg bacon sprødt. Lad det køle af og hak det. Rør det op med mayonnaise og evt. en tsk grov sennep.

Saml vidunderet og nyd en lækker klassiker!


Nyeste artikler


Logo for APPETIZE Magasin
APPETIZE Magasin er et slow-medie, der indbyder til ro og fordybelse. Vi er det eneste af sin slags i Nordjylland, og vi tror på, at værdien af vores seks årlige udgivelser gør en forskel på oplevelsen af at høre til og være en del af den nordjyske DNA. Vi er stolte af vores region og sætter stor pris på at fortælle om alle de nordjyder, der gør en forskel. Både de private og virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev