Blåbær-pistacie drøm
I denne udgave af MADGLÆDE giver Line Kilsgaard – højaktuel i Dr1´s populære bageprogram Den Store Bagedyst, sit bud på en både smuk og velsmagende kage. Den kan nydes til eftermiddagskaffen eller som dessert
Opskriften svarer til cirka 12 stk.
Ingredienser:
Mørdej:
250 g hvedemel
100 g Dansukker Flormelis
150 g blødt smør
70 g finthakkede pistacienødder
1 æg
Pistaciemazarinmasse:
140 g marcipan
50 g finthakkede pistacienødder
80 g Dansukker Sukker
1 æg
Blåbærmousse:
200 g friske eller frosne blåbær
70 g Dansukker Sukker
3 bl. husblas
1 vaniljestang
4 dl piskefløde
Pynt:
Friske blåbær og evt. lidt frysetørret blåbær.
Fremgangsmåde, mørdej:
Kom alle ingredienserne ned i en skål og ælt dejen sammen. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. TIP: Når man arbejder med mørdej, er det vigtigt, at man behandler dejen varsomt. Hvis man ælter dejen for meget, får man en bund, der er hård og ikke sprød! Kom nu dejen i en frysepose og på køl i 30 minutter.
(Mens du venter, kan du med fordel gå i gang med næste punkt, pistaciemazarinmasse)
Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul nu dejen tyndt ud med en kagerulle – cirka 2-3 mm. Sørg hele tiden for, at dejen er til at flytte, så den ikke sætter sig fast på køkkenbordet. Udstik dejen med en blomst-udstikker. Kom herefter dejen ned i en muffinform og tryk let til. Sørg for at lade selve bladene på blomsten stikke ud af formen.
Pistaciemazarinmasse:
Riv marcipanen med et rivejern ned i en skål. Hak nu pistacienødderne fint og kom dem op i skålen sammen med de resterende ingredienser og rør rundt. Kom nu en skefuld mazarinmasse op i formene ovenpå mørdejen. Bag hele herligheden i ovnen ved 200 grader i cirka 12 cm. eller indtil de er gyldne. Afkøles helt efterfølgende.
Blåbærmousse:
Kom husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom vaniljesukker, sukker og blåbær i en kasserolle og giv det et lille opkog. Blend herefter blåbærerne med en stavblender. Vrid husblassen for vand og kom den ned til den varme bærmasse. Rør rundt. Lad nu blandingen køle ned til cirka 45-50 grader. Imens piskes fløden let. Kom en smule af den letpiskede fløde ned til blåbærblandingen og rør godt rundt med en dejskraber.
Kom herefter denne blanding op til resten af den letpiskede fløde og vend det sammen indtil du har en homogen masse.
Kom nu moussen i en sprøjtepose med en stjernetyl og kom massen på køle i cirka 2-3 timer eller indtil mousse har sat sig. Herefter sprøjtes der en fin mængde mousse ovenpå mazarinmassen og afsluttes med at pynte med friske blåbær og evt. lidt frysetørret blåbær.
Konditoren
Navn Line Kilsgaard Jensen
Instagram @linekilsgaard
Facebook facebook.com/linekilsgaard
Rigtig god kagelyst!
Line Kilsgaard
Denne madglæde er sponsoreret af Dansukker