Azzurra Nordkraft – Kærlighed til mad
Annonce – Kom med ind i pizzaafdelingen hos den italienske restaurant, hvor kærligheden til gode råvarer er helt essentiel
Som på en italiensk fortovsrestaurant sidder folk tæt. Belysningen er dæmpet i den gamle fabrikshal, så kun de stemningsfulde lyskæder lyser op. Duften af Italiens køkken, klinkende glas og livlig snak fylder restauranten med god stemning. Pizzaafdelingen er åbent, og man fornemmer den charmerende effektivitet blandt pizzabagerne, mens ovnene buldrer og pizzaerne anrettes.
Midt i det travle pizzeria, møder vi den ene medindehaver Jack. Koncentreret om bestillingerne, må jeg denne dag nøjes med billeder, for når restauranten er fuld som nu, og mange ringer ind med take-awaybestillinger, er alle pizzabagere, kokke, elever og tjenere fuldt beskæftiget.
I september 2009 åbnede Azzurra Nordkraft i det nye kulturelle hjerte af Aalborg, Nordkraft på Kjellerups Torv i Kedelhallen. Efter henvendelse fra Skråen var ejerne af Azzurra blevet enige om at følge med til disse nye faciliteter, for stadig at kunne beværte Skråens personale, crews, bands og musikere.
– Det var en stor beslutning at åbne endnu en restaurant i Aalborg, for dengang var der slet ikke det liv omkring og i Nordkraft, som der er i dag, med naboer som Visit Aalborg, Kulturskolen, AaU, Biffen, Teater Nordkraft og DGI, fortæller Jack Krupa.
Engelsklærer, håndbolddommer, pizzabager og restaurant-medejer
Det lå ikke i kortene, at 30-årige Jack Krupa fra Polen, skulle blive restaurant-medejer. Han kom til Danmark, da han havde fået job som håndbolddommer ved Dronninglund Cup, alt imens han læste til engelsklærer i Polen.
– Jeg havde et dejligt liv i Polen og kommer fra et godt hjem med både en arbejdende mor og far, men pludselig blev jeg spurgt, om jeg ville have en fuldtidsstilling i Blokhus, så det takkede jeg ja til.
Bare gør det – så det gjorde jeg!
Han kom dog aldrig til at bruge sin uddannelse som engelsklærer. Efter to år i Blokhus fik han job på Azzurra i Aalborg som pizzabager. Han nød tempoet og energien i pizzeriaet, og da ejeren Maurizio Quattromani stod og manglede en leder af pizza-afdelingen i Nordkraft, blev Jack spurgt, om han var interesseret.
– Jeg vidste ikke helt, om jeg skulle takke ja til tilbuddet, for det involverede en investering. Jeg var kun 30 år og studerende, så jeg ringede til min bror, der sidder i en høj stilling hos Coca Cola. Han sagde: bare gør det – så det gjorde jeg!
Med is i maven investerede Jack i Azzurra Nordkraft. Hvilket han aldrig har fortrudt. Sammen med de 2 hovedejere – Maurizio Quattromani og Trina Claire Leth Amsler har de skabt en populær restaurant, der bespiser gæster inden de skal i teatret, Biffen, Musikkens Hus eller på Skråen og udtalelserne på trustpilot taler for sig selv.
Jack bor i dag i Pandrup med sin kone Karina, som har egen massørklinik med fokus på idrætsterapi. Han er bonusfar til Christian på 19 år og Maiken på 25 år.
Maden skal laves fra bunden
Når Jack møder ind, starter han altid med en god kop espresso før han går i gang med at behandle dagens råvarer.
– God mad er mad, der laves fra bunden af gode råvarer. Jo bedre råvarer, jo mindre tilberedning kræves der. Selv om restauranten her er mere international orienteret, er og bliver det ved med at være de traditioner og fundamentale grundsten fra det italienske landkøkken, der gør sig gældende.
De forsøger at afspejle årstiderne for de forskellige råvarer – mest gældende i deres a la carte menukort, hvilket betyder, at pasta, forretter, hovedretter og dessert skiftes hvert kvartal.
– Vi gør meget ud af, at lave spændende og anderledes sammensatte retter med de klassiske italienske råvarer, der benyttes i Italien. Da vores restaurant ligger i kulturhuset Nordkraft og nabo til Musikkens Hus, er det vigtigt for os at kunne ramme forskellige smagsvariationer og retninger.
Alle elsker pizza
Azurras pizzaer kan få de flestes mundvand til at løbe og folk venter gladeligt 30-40 min i kø for at kunne sætte tænderne i den sprøde bund og afstemte, smagfulde fyld.
– Vi gør meget ud af at arbejde og forbedre vores dej hele tiden. Således, at den pizza der bages, får den optimale bund – dette gælder for både den almindelige og den grove bund, som vi selv fremstiller. Den glutenfri bund som vi har udviklet, er nøje udvalgt efter struktur og konsistens, så den passer til vores koncept.
Hold festen på Azzurra
De smukke og rustikke lokale i Nordkraft giver en stemningsfuld ramme, og drejer det sig om et større arrangement, kan Kedelhallen inddrages
Kontakt: 98 16 41 22 (Tast 2)
Nordkraft@azzurra.dk